Privata presentation om, min Ocicat

 

Här kan du läsa om ägares upplevelse av att ha en Ocikatt i hemmet.

 

Här medverkar:  Ninja, Sputnik, Morris, Demian, Evelina, Avena, Euphrasia,

 Har du en ocicat sika mig ett mail om din katts äventyr och upptåg.

Snälla dela med dig av dina erfarenheter, så andra kan få läsa om hur

underbar denna ras är.

 

 

 

 

 

 En presentation av vår katt

 

Halifax Suxxess

 

ninja.gif

 Hemsidan

Ninja det är våran Ocicat. Hon är en mycket sofistikerad minileopard. Fröken Prick är ganska blyg och aningens misstänksam och vill få ta allt i sin takt. Helst tar hon span från en punkt ovanför en för att ha full koll. Hon är en skafferitjyv och öppnar det med lätthet och plockar således ut det hon vill ha. Vid kattbrottning och kattrace är hon hänsynslös och kör alltid med gasen i botten. Tolererar inte ett underlag utan tjurar ett tag och tar sedan ut sin rättmätiga hämnd på någon av sina kattkompisar.

Läs mer om Ninja och Kattkompisarna : www.kattkompisarna.com

Stolt matte Ellinor

 

 

 Upp

 

 

En presentation av S*Manchitas

 

Hemsidan

 

Fridkullas Morris

Kammvers Evelina

John-John´s Demian

 Morris.gif

Evelina.gif

Demian.gif

Jungelgias Avena

Manchitas Euphrasia

Avena.gif

 Vi har fem ocicats nu och det kan tyckas mycket för somliga. Demian, vår avelshane, har eget boende. Han är kelig och gosig och älskar att få ta promenader morgon och kväll. Han hade tidigare sällskap av Morris, vår kastrat. Men nu sedan han har fått para sig ett antal gånger så vaktar han sitt revir och Morris ser han som konkurrent. Evelina är numera kastrerad eftar att ha fått fyra kullar. Hon var till att börja med aggressiv mot Avena men det går bättre nu. Avena har fått sin första kull, fyra små brottarungar. En av dem Euphrasia har vi kvar. Hon är ljuvlig att smeka och fin att ser på. Härom veckan kom hon på att apportera. Nu har hon fått ett par rosa mjukbollar som vi får kasta åt henne dagligen. Hon till och med aktiverar oss när vi satt oss att äta även våra gäster. Om nätterna har jag fyra missar i sängen. Det blir varmt och gott. Avena och Euphrasia sover gärna under täcket. Fram på efternatten vill de ha mat. Avena väcker mig med ansiktstvätt. Hennes morrhår kittlar mig så det är bara att ladda golvet med fyra skålar med olika foder efter behov. Det ska bli skönt den natt då jag bara kan lämna maten framme men Morris får inte äta kattungefodret för njurarnas skull. Morris är rolig att prata med. Han har olika läten och tackar om man håller upp dörren. Han hoppas genast upp på byrån för att få sin sele när det är dags att gå ut. Om Edgar går iväg utan att ta honom med så jamar han sin sorgsna klagolåt. Sitter vi och ser TV så vill han aktivera oss genom att hota med att riva ner tavlor. Han är lite av en terrorist men väldigt snäll egentligen om han bara för tillräckligt med uppmärksamhet.

S*Manchitas ocicat text av Edgar och Elisabet

 

Upp

 

 

 

En presentation av vår katt

 

 EC S*Halifax Sputnik

    

Hemsidan

 

EC S*Halifax Sputnik är född den 14 november 2001. Hans färg är Brunspotted , OCI n 24 .

Uppfödd av Jessica & Kent Lundgren i Göteborg. Vår ”Sputte” är en mycket mörk brunspotted Ocicat

med markerande spotts. Han är en hane som verkligen är en gentleman och charmar damerna med sitt gentila sätt :0)) Att busa och gosa är något han gillar, pratar en del men nästan inga han-yl utan just prat. Att leka med sin matte är favorit och att ha ”Oci-race” med honkatterna så möbler och mattor flyger är också ett kul sätt att sysselsätta sin atletiska kropp. På utställningar åker han gärna, säger inte ett knyst på vägen dit eller hem och i utställningsburen ligger han mest och bara sover. När han så ska upp till domaren så showar han och visar upp sig som man ska! Sputnik är

Sputnik , har man förlorat sig i hans blick , ja då är man ”såld” :0))

Stolt matte & husseCamilla & Rolf FalkS*Wagga Wagga’s Ocicats Cattery

 

Upp